Introductie

Eerst dacht ik dat dit een officiële en volgens-de-normen-website moest worden. Ik probeer tenslotte een serieus kunstenaar te zijn. Daarom had ik een zakelijke en duidelijke tekst geschreven. Een glanzende biografie en alles netjes op orde. De afgelopen dagen waren de kinderen niet thuis. Het was rustig en stil om me heen en ik had alle tijd aan mezelf. Nadenkend over mijn website en welke woorden passend zouden zijn - waar mijn werk nou echt over gaat - kwam ik tot de conclusie dat het eigenlijk heel simpel is. Deze website gaat over mij. Ik neem je mee op een reis door mijn leven, mijn ervaringen en belevenissen. Daarom zal dit geen gebruikelijke website zijn, ik ben namelijk geen gebruikelijk mens. Al mijn hele leven volg ik mijn eigen weg, heb ik mijn eigen stijl, ben ik gewoon ik zoals ik ben. 

 

Mijn leven is nooit een geëffend pad geweest. Het heeft, naast de dagelijkse 24 uur waarin je bestaat, eet, zorgt, slaapt en tv kijkt, diepe dalen en grote hoogten gekend. Het is niet saai, nooit. Er gebeurt altijd wel iets. In het echt of in mijn hoofd - wellicht even echt. Veel van mijn ervaringen en belevenissen verwerk ik in mijn kunst, mijn teksten en mijn foto's. Je bent van harte welkom om via deze website met me mee te kijken, mee te (be)leven, maar het is net zo goed, zo niet prachtig, als je kijkt als jezelf en er je eigen verhalen in zoekt en ziet. 

 

Het officiële deel

In 1969 werd ik geboren in Bussum en sinds 1986 woon ik in Amsterdam. Als sensitief meisje beleefde ik alles intens en droomde ik van vrijheid, onafhankelijkheid en de wereld zien. Om dat te bereiken ging ik na de middelbare school naar de Koninklijke Academie voor Beeldende kunsten te Den Haag om fotografie te studeren. Al tijdens mijn studie vertrok ik voor een jaar naar Afrika om daar als stage voor verschillende hulporganisaties te fotograferen. 

 

Eenmaal afgestudeerd leek het combineren van fotografie en schrijven mij de perfecte combinatie. Zo begon ik aan een opleiding aan de Media Academie te Hilversum om mijn schrijfvaardigheden te verbeteren. Daar ontdekte ik mijn schrijftalent en mijn liefde voor taal. Ik studeerde cum-laude af. De daarop volgende jaren werkte ik als fotograaf voor de televisie en schreef ik interviews in monoloogvorm voor tijdschriften en dagbladen als Avenue, Viva, Het Parool, Trouw, enz. Het was een voorrecht om zoveel interessante en boeiende mensen te mogen bevragen.

In 1997 publiceerde ik mijn eerste boek: 'De boksende boeddhiste en andere zoekers naar zingeving,' Een bundel met monologen over de (on)zin van het bestaan. Een onderwerp dat mij altijd heeft gefascineerd. Het schrijven van interviews wisselde ik af met lange reizen. Onderweg maakte ik reportages voor verschillende bladen en ik schreef en fotografeerde voor hulporganisaties waarvoor ik veel indrukwekkende projecten bezocht. 

 

In 2003 werd ik moeder van een tweeling. Zodra de jongens naar school gingen besloot ik Geesteswetenschappen te gaan studeren. Uit die studie kwam mijn belangstelling voor de filosofie voort. Omdat ik ontevreden was over het eenzijdige aanbod op scholen en het gebrek aan diepgang en uitdaging, besloot ik een lesmethode te ontwikkelen voor filosofie op school en ging aan de slag als filosofiedocent voor kinderen van 6 tot 12 jaar. In mijn lessen combineer ik filosofie met maatschappelijke vraagstukken en kunst. 

Na de geboorte van mijn dochter in 2011 begon ik met schilderen. Al snel bleek alleen schilderen niet genoeg. Mijn leven lang word ik al aangetrokken door vrolijke, intense kleuren en glinsterende voorwerpen. Ik begon met het beplakken van mijn doeken. Daarvoor gebruik ik materialen zoals papier, broches, strass, filigree, kant en plakstenen – eigenlijk alles wat enigszins plakbaar is en waardoor er bijzondere en originele combinaties ontstaan. Creëren/iets maken is voor mij van levensbelang. Als ik niets kan maken, word ik ongelukkig.

 

De afgelopen jaren heb ik eindelijk begrepen dat de enige kunst die ik kan maken, mijn kunst is. Dat het niet hoeft te voldoen aan de grote eisen die slechts in mijn eigen hoofd bestaan. Nu vertel ik mijn verhaal op mijn manier. Mijn schilderijen kenmerken zich door kleur, persoonlijke verhalen, symboliek, vrouwen en heel veel bloemen. De indrukken die ik tijdens mijn leven en reizen heb opgedaan zijn terug te vinden in mijn werk.

 

Deze website is nog lang niet af.  Met enige regelmaat zal ik iets nieuws plaatsen, mijn nieuwe werk(en) en gedachten met jullie delen.